Cíle

Naším cílem je českou kuchyni:

Odlehčit

Po vzoru nouvelle cuisine nebo nové severské kuchyně se hlásíme k pevným základům a chutím naší národní kuchyně s cílem ji odlehčit a rozvíjet s ohledem na současné potřeby a možnosti. 

Nová česká kuchyně staví na kvalitních lokálních a sezónních surovinách  a moderních postupech. S respektem k historii vaříme pro budoucnost.

Podporovat

Propojujeme profesionály napříč gastroscénou i dalšími obory, které s ní souvisejí. Budujeme komunitu lidí, kteří mají blízký vztah k české kuchyni, chtějí posilovat její kořeny a chápou její význam. 

Společně dáváme impuls ke změně, vytváříme smysluplné projekty, sdílíme zkušenosti a učíme se jeden od druhého. 

Zároveň klademe důraz na vzdělávání - nejen sebe, ale i mladé generace, které jednou předáme štafetu. Chceme vyzdvihnout a zvýšit uznání řemesel v našem oboru a edukovat širší veřejnost. Mimo jiné o tom, že způsob našeho stravování má celospolečenský dopad.

Propagovat

Probouzíme hrdost na českou (i středoevropskou) kuchyni. Věříme, že gastronomie je neodlučitelnou součástí naší kultury a identity. 

Pokud zapomeneme vařit česky, ztratíme původní recepty, techniky a chutě, přijdeme o část našeho kulturního dědictví. Proto chceme o opravdovou českou kuchyni nejen pečovat, ale také ji představit světu. 

Buď v obraze a přihlaš se k newsletteru. 

Neuniknou ti tak společné akce, projekty,
pop- upy naše i dalších členů.